/News

Station Lane Success

Jul 31, 2018

WINNER of 2018 SA AILA Award of Excellence (Small Project) & Landscape Architecture Award (Tourism)

Transforming Station Lane from a construction site hoarding into a tourist destination is the perfect example of re-writing the brief and turning a temporary issue into an opportunity.

The design had to provide opportunities for branding and permit emergency access as well as creating places to linger, landscaping and access to natural light. The design also had to reflect the elegance and sophistication of Sean’s Kitchen, while protecting Station Lane from the construction works associated with the Festival Plaza upgrade.

WAX used the concept of a Japanese shoji screen to create a translucent freestanding structure. By designing a folded ‘sawtooth’ shaped hoarding, WAX was able to deliver a strong, stable and elegant urban design response. Translucent panels let light flood in, while at night strip lighting creates a welcoming glow. The zig-zag design of the panels provides seating nooks and gardens, and the main hoarding panels have become canvases for a series of impressive mural artworks by Lisa King.

Our congratulations and thanks go out to our client SKYCITY Adelaide Casino and to our project partners, Skein Architects, Lucid and Schiavello Construction who helped deliver the full potential of the project.

-----

Photography by Dan Schultz, Sweet Lime Photo

< Back to news

News from twitter