/Residential

Kensington Park

A sense of arrival to the renovated villa was created through a new bluestone entrance path with extensive gardens of layered plantings either side.

Share

Whilst the front garden is sympathetic to the historic vernacular of the home, hints of the contemporary extension to the rear can be found in the steel edging and sharp lines of the geometric layout.
The side courtyard provides a secluded nook with mass ground cover and stepping stone pavers, offset with additional shade trees and hedging to the boundary.
The rear garden features a tiled pool and spa as an extension of the outdoor pavilion with a timber deck and deciduous trees to the boundary and a backdrop to the home. A central lawn off terraced steps provides a large open area for all the family to play.

Share
  • Location: Kensington Park, SA
  • Project: Landscape Design
  • Completion: 2016