/Residential

North Adelaide

As owners of Best Pavers, the Client was interested in show casing the Best range of natural stone and pavers in the renovation of their home in North Adelaide.

Share

The strong minimalist lines of the building are transitioned into the landscape with a series of off form concrete walls. These walls contrast with the feature sawn cut granite, providing a backdrop to the pool and also a concealed pump house.

The concrete coping is extended down into the pool in a series of wide steps, broken up with the delicate mosaic tile of the pool interior.

The elevated pool adds an element of interest with a blade wall negating the need for a pool fence and creating a greater sense of connection to the central lawn area below.

The existing ivy along the red brick facade was retained with a new granite raised garden bed beneath. A concrete wrap to the granite edge creates a series of seating walls along the length of the lawn and connects the lower garden with the design intent of the pool.

Share

Awards

  • 2013 - LASA Design of Residential Landscape Award

Photography by Simon Bills

  • Location: North Adelaide, SA
  • Project: Landscape Design
  • Completion: Feb 2012