MONARTO SAFARI PARK VISITOR CENTRE

The Monarto Safari Park Visitor Centre provides as an exciting new gateway for Zoos SA in delivering a World Class destination and visitation experience. The centre embodies the connection of people to the environment through education, history and the integration of landscape with built form.

At the centre of the project is the landscape heart: a gathering point referencing both traditional African and indigenous habitation and culture. The heart provides a communal space before further immersing visitors into Wild Africa, providing protection from the harsh weather conditions and offering small glimpses to the vast surrounds.

The landscape evolves and wraps around an intertwining ribbon like built form. The convergence considers the combination of indigenous and African cultures and the inherent connection with the land, plants and animals.

The design aligns with the holistic goals of Zoos SA in connecting people with wildlife and nature, with each visitor leaving as an ambassador of the Monarto Safari Park. It redefines the power place has in connecting people with wildlife to support their ongoing protection.

 

Similar projects: Colobus Sky TrailChildren’s ZooNature’s Playround

  • Location: Monarto, SA
  • Project: Cultural Visitor Centre Concept
  • Client: Zoos SA
  • Completion: March 2022
  • :