/Residential

Maylands

The front garden is a gesture to the original ‘cottage’ garden, but with a hint of the contemporary due to the architectural extension at the rear of the home.

Share

The existing large palm tree has been retained, creating an impressive central feature which allows a curved bluestone entrance path to the front door. All opportunities to maximise usage of the space were explored, including a seating alcove and a shaded southern courtyard that can be accessed from the master bedroom.

The design of the rear garden focuses on entertaining & family. The outdoor dining, kitchen and deck area floats above the lawn below, with the feature Acacia tree creating a riot of yellow in spring. Continuous stone tiling to the pool façade with a water trough, provide an elegant solution to the elevated pool which is softened by the floating papyrus. The back of the rear garden supports the family enthusiasm for a productive garden & orchard, complete with chickens.

Share

Awards

  • 2018 - AILA SA Landscape Architecture Award (Gardens)

Photography by Sam Noonan

  • Location: Maylands SA
  • Project: Landscape Design
  • Collaborators: Troppo Architects, Enoki Design, Summit Landscapes, Eco Outdoor & Elite Pools